søvndyssende mad

Optimer din restitution og spis søvndyssende mad efter sen træning og konkurrence

Hvor meget og hvornår man træner, har ofte stor betydning for restitution og for mange også for nattesøvnen. Mange oplever udfordringer med timing af mad, hvis træning eller turnering falder omkring tidspunktet for et større måltid. Sene trænings- eller turneringstider bør aldrig være årsag til, at måltider vælges fra.


Men hvis søvn eller evnen til at falde i søvn forringes, giver det mening at overveje andre måltidsstrategier. Og samtidig vælge særlige fødevarer, som måske kan påvirke og fremme søvnen.
Men hvordan kan det så se ud i praksis?


Det sidste store hovedmåltid før træning- eller konkurrencestart bør spises tre-fire timer før, også selvom det så bliver et atypisk tidspunkt på dagen. Ved behov for et lille og lettere måltid før start, vælges dette til. Efterfølgende er det tid til et restitutionsmåltid, som bør spises umiddelbart lige efter endt træning eller konkurrence.
…Og her kan du med fordel prøve kræfter med ’søvndyssende’ kost. Noget forskning tyder på, at aminosyren tryptofan kan fremme søvn. Tryptofan er forløber til melatonin, hormonet der regulerer søvn- og døgnrytme.


Tryptofan findes naturligt i flere madvarer, fx mælkeprodukter, kalkun og mandler. Et søvndyssende restitutionsmåltid kan derfor være en bolle med kalkunpålæg/pastasalat med kalkunkød og en håndfuld mandler. Det er fortsat afgørende, at det ikke er tungtfordøjeligt mad, hvorfor de lysere brødtyper bør prioriteres.


Sov (og spis) godt!

Besøg vores andre behandlere her

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png
Læs vores 32 anmeldelser

Hver anmeldelse har en personlig historie. Læs og skriv anmeldelser