Okklusionstræning

Hos Profysionel benytter vi okklusionsudstyr i flere af vores træningsforløb. Dette både om der er tale om et genoptrænings-, forebyggende eller som et led i et præstationsoptimerende trænings-forløb.

Hos os benytter vi udstyret fra Occlude. Occlude har udviklet et markedsførende okklusionsudstyr til professionel rehabilitering og præstationsoptimering.

Udstyret bruges ved at påføre en manchet med et fastsat tryk om én af kroppens ekstremiteter – ben eller arme. Okklusion manchettens formål et at begrænse ilttilførslen til musklen, og det accelererer graden af udmattelse.

Kort beskrevet kan okklusionstræning bedst forstås som en fysiologisk genvej til at opnå muskeltilvækst, styrkefremgang og forbedret funktionsniveau. Og dette med minimal belastning af sener og led.

Okklusionstræning

Et vigtigt element i din genoptræning

Okklusionstræning benytter vi ofte med fordel både før og efter en operation, som forebyggelse eller hos patienter med kroniske smerter. Vi benytter ofte udstyret ved følgende cases: 

 

  • Korsbåndsskader
  • Ligament/ledbånds-skader
  • Meniskskader
  • Skulderskader
  • Achillessene ruptur
  • Fraktur (brud på knogle)
  • Bruskskader
  • Hvis risiko for muskeltab som konsekvens af immobilisering
  • Skader som forhindrer brug af konventionel styrketræning

 

Fordelene ved træning med okklusionsudstyr er, at der kan skabes muskelvækst med lavere belastning/vægt, end der skal ved konventionel styrketræning.

Der kan opnås muskelvækst med cirka 1/3 af den vægt, som normalvis bruges under konventionel styrketræning.
Dette gør okklusionstræning meget relevant til vores rehabiliterings/genoptræningforløb (efter en skade eller operation).
Vi benytter også okklusionstræning ved patientcases, hvor vores kunder ikke hensigtsmæssigt kan træne med høj belastning. Fx ved artrose eller andre kroniske smertetilstande.
Under forebyggende- eller præstationsoptimerende forløb, hvor der ikke er en skade at tage højde for, benytter vi det som et glimrende supplement til den øvrige styrketræning vi udsætter vores kunder for. Dette når målet er at opbygge stor muskelmasse og højt styrkeniveau, eller som periodiseringsredskab i elitesport.

 

Ønsker du at vide mere om okklusionstræning vil vi anbefale, at du besøger Occludes egen hjemmeside.

 

Udstyret kan prøves og købes via klinikken.

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png
Læs vores 32 anmeldelser

Hver anmeldelse har en personlig historie. Læs og skriv anmeldelser