10 genveje til en grønnere hverdag

Med små og enkle redskaber kan det virke lettere og mere overskueligt at spise grønt i hverdagen.

    1. Brug frostgrønt, alt det du overhovedet vil. Fx til wok eller frosne rodfrugter som tilbehør. Næringsindholdet er mindst ligeså godt som i friske grøntsager.
    2. Server gnavegrønt i eftermiddagstimerne Så går det nok, hvis du ikke får spist så mange til aftensmaden.
    3. Lav smoothies med frugt og/eller grøntsager og brug vand, juice eller et surmælksprodukt som væskebase.
    4. Tænk stort og snit, hak og skær til flere dage ad gangen.
    5. Lad grøntsagerne indgå i retterne, fx i lasagne, kødsauce, madpandekager, suppe, pasta, sovs, på pizza, i frikadeller og bagværk.
    6. Brug færdigblandede salater. De fås i alverdens lækre kombinationer og sparer både tid og overskud.
    7. Lav pesto og grøntsagsdip, som ovenikøbet også kan bruges til grøntsagsstænger. Win win.
    8. Brug syltede rødbeder, agurkesalat eller lidt ketchup til din mad. Det tæller alt sammen.
    9. Varier mellem forskellige tilberedningsmetoder; dam, kog, bag, blancher, sauter, grill, steg eller stuv.
    10. Erstat en håndfuld frugt eller grønt med et glas (grøntsags)juice. Men husk, at flere glas ikke kan tælle for flere håndfulde.

 

 

Rigtig god (og grøn) weekend

Besøg vores andre behandlere her

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png
Læs vores 32 anmeldelser

Hver anmeldelse har en personlig historie. Læs og skriv anmeldelser