Må børn lave styrketræning?

Jeg har igennem det seneste års tid haft fornøjelse af at hjælpe 12 årige Nanna godt på vej efter en kedelig skade på hendes knæ. WOW en udvikling – hold da op, hvor er der sket meget med tøsen på så kort tid. Hun har vokset helt som en 12 årig pige skal, men jeg bliver fortsat forbløffet over hvor hurtigt sådan et tøsepige barn udvikler sig motorisk, fysisk og mentalt.
Under forløbet med Nanna har jeg haft gode snakke med hendes forældre omkring den træning hun er blevet udsat for. Naturlige bekymringer som forældre har. Bliver Nannas knæ godt igen så hun kan dyrke sport. Må hun godt løbe nu? Må hun spille volley igen? og så den sidste….: “Må børn gerne styrketræne…..?”

Det har givet mig anledning til at lave dette lille skriv….
 

Svaret er “Ja børn må gerne styrketræne!”.

Lige fra første dag, hvor et barn bliver født begynder det at udfolde sig fysisk: vende sig, kravle, gå og meget mere. For at kunne udføre dette “træner” barnet styrke, koordination og stabilitet. 

 

Der er mange myter såsom: Børn risikerer fejlvækst og børn får svage knogler og sener af styrketræning. Det er helt forkert! Flere undersøgelser tyder på, at børns knogler bliver stærkere af styrketræning, barnets motoriske evner forbedres.
Hvis styrketræning foregår med korrekt indlæring og øvelserne udføres kontrolleret vil styrketræning ikke være mere belastende for kroppen end fodbold, håndbold, gymnastik og andre lignende sportsgrene. Faktisk vil den fysiske belastning på kroppen i forbindelse ovennævnte ofte være større end ved vægttræning. Dette pga. de mang vrid, spring og den kropskontakt der er ved ovennævnte sportsgrene. MEN vi elsker fysisk aktivitet og dit barn skal have rig mulig for at udfolde sig. Det er sundt og giver dit barn fantastiske muligheder for udvikling, Fysisk og mentalt. Fysisk aktivitet fremtvinge glæde for barnet og ofte giver fysisk aktivitet i form af idræt venskaber og højner barnets sociale kompetencer.

 

Når man taler om styrketræning med vægte og børn i folkeskolealderen, 6-15 år, er det allervigtigste, at der er tale om kontrolleret og velinstrueret træning, så vi mindsker risikoen for at barnet får en skade. Men ligesom med al anden sport og aktivitet, er der altid en skadesrisiko.

 

Hos Profysionel ELSKER vi fysisk aktivitet af alle afskygninger og vi lægger stor værdi i at barnet, laver den form for fysisk aktivitet, som de godt kan lide. Når vi får fornøjelsen af at træne med et barn, forsøger vi altid at lave en god varieret stimuli af motoriske udfordringer, vægttræning og masser af faglig relevante lege. Alt sammen med grundige instruktioner, tilpasser barnets fysiske færdigheder og vi giver alt den støtte barnet har behov for.  

 

Rigtig god træning til alle børn og voksne!

Besøg vores andre behandlere her

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png
Læs vores 32 anmeldelser

Hver anmeldelse har en personlig historie. Læs og skriv anmeldelser