en lille quiz

du kan prøve at gætte med undervejs, uanset om du er fagperson eller ej

Mikkel er min søde fætter, 14 år gammel og dagen før hans konfirmation kom han til skade ved at sparke til en fodbold. Han får akut en kraftig smerte foran på højre hofte og kan efterfølgende ikke løfte benet og næsten ikke gå.

 

Efter en tur på skadestuen hvor de konkluderede at han ikke kunne løfte benet, blev han sendt hjem med diagnosen ‘forstrækning’, og på krykker.
Morgenen efter, og bare en time inden konfirmationen, kommer jeg og kigger på ham. Jeg undersøger ham og finder også at han har svært ved at gå, ikke kan løfte sit ben når han ligger på ryggen og så hænger han heeelt oppe under loftet når jeg trykker foran på højre side af bækkenet.
Jeg taper ham med dynamic tape, som er en kraftig elastisk tape, og det hjælper ham til bedre at kunne gå. Endvidere får han max dosis håndkøbs-smertestillende og besked om at prøve at nyde sin konfirmationsdag trods alt.

 

Efter festen fortæller jeg Mikkel og forældrene hvilken skade jeg mistænker, og at han skal røntgenfotograferes.

Har du et gæt på diagnosen nu? 
Ellers kommer den her:

 

Da Mikkel sparker til fodbolden har han fået en avulsionsfraktur af lårmusklens tilhæftning på bækkenet. Dvs at han delvist har revet et stykke knogle af dér hvor musklen hæfter. Det er en klassisk skade for børn og teenagere fordi deres senestrukturer som binder musklen til knoglen er stærkere end selve knoglevævet. På figuren ses andre mulige avulsionsfrakturer hvor muskler hæfter på bækkenet.
Mikkel fik taget et røntgenbillede og bekræftet min diagnose. På røntgenbilledet ses en mørkere frakturlinie på højre side, ift. samme stede på venstre side. Heldigvis var knoglestykket ikke helt løsrevet og han slap for operation. Han havde en del smerter i starten, men nu, ca. 5 uger efter, er han smertefri og kan dyrke sport igen.

 

Mikkel var mega sej og bed smerterne i sig gennem hele hans konfirmationsdag

Besøg vores andre behandlere her

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png
Læs vores 32 anmeldelser

Hver anmeldelse har en personlig historie. Læs og skriv anmeldelser