TECAR

TECAR-behandling er en type fysioterapi, der bruges til at fremme heling og smertelindring. TECAR står for “Transfer of Energy Capacitive and Resistive.” Det er en metode, der bruger radiofrekvensenergi til at stimulere kroppens egne helingsprocesser.

Behandlingen fungerer ved at overføre varme dybt ind i vævet, som øger blodcirkulationen og fremmer helingen. Der bruges to forskellige typer elektroder:

 

  • Kapacitiv elektrode: Denne virker primært på overfladiske væv som muskler.

 

  • Resistiv elektrode: Denne virker dybere, på sener, led og knogler.

 

Målet med TECAR er at reducere smerter, øge bevægelighed og speede kroppens genopretning op, især ved skader som forstuvninger, muskelspændinger og ledsmerter.

Behandlingen er smertefri og føles typisk som en varm massage. Det bruges ofte i sportsfysioterapi og til personer med kroniske smerter eller skader.

Behandlingen er smertefri og tager mellem 10-20 minutter. Vi kan behandle dig med tæt interval, hvilket gør det muligt at behandle flere gange om ugen i den akutte fase. Efter behandlingen følger der ikke nødvendigvis nogle restriktioner, hvilket gør metoden effektiv i et genoptræningsforløb. 

Vores erfaring er at denne form for behandling er særdeles effektiv på muskelskader og akutte forstuvninger og hævelser.

INFORMATION

Profysionel
Klamsagervej 32
8230 Åbyhøj
kontakt@profysionel.dk
+45 29 88 22 60

Profysionel logo.png