Hos Profysionel sælges Formthotics Medical System indlægssåler.

Under min (Morten Kirk Olesen) 13 årige håndboldkarriere har Formthotics såler været “et must” i mine håndboldsko. Jeg har prøvet forskellige såler, men da valget skulle tages om hvilke såler, der skulle tilbydes Profysionels kunder, var valget let! Formthotics producerer de bedste formstøbte skoindlæg på markedet!

Profysionel er ikke alene om denne overbevisning. Formthotics indlægssåler har været involveret i flere forskningsstudier, og er til dato de mest dokumenterede indlægssåler på verdensplan.

Formthotics har mere end 30 års erfaring på markedet og har været dygtige til udvikle sine såler. I Danmark tilbydes sålerne til flere Team Danmark udøvere og benyttes af mange andre professionelle sportsatleter inden for løb, fodbold, håndbold, basketball, golf og cykling benytter dem.

Derfor bør du vælge Formthotics

Der er flere grunde til at du bør vælge Formthotics såler frem for andre såle-producenter. Læs om fordelene ved netop Formthotics nedenfor:

 • Sålerne er det mærke med længst erfaring på markedet (+30 år). Det vil sige, at sålerne også er gennemtestet og optimeret over en lang årrække.
 • Sålerne er ekstremt komfortable. Dette er de pga. de er dynamiske, bløde og meget lette ift. konkurrerende såleproducenter. Faktisk er de nogle af de letteste på markedet.
  • Forskningsstudier og erfaring viser, at “bløde” såler støtter foden lige så godt som hårde såler, som typisk er ukomfortable. (Læs mere her)
 • Sålerne er vandtætte. Det vil sige, at de ikke kan suge fodsved eller vand. Da de er vandtætte er de hygiejniske og mindsker ophobning af bakterier.
  Sålerne kan ikke knække, hvilket er en hyppig svaghed ved mange andre såleprodukter.
 • Sålerne er nemme og hurtige at justere og tilpasse individuelle behov. Det gør produktet billigere for kunden, da fysioterapeuten ikke skal bruge så lang arbejdstid på at støbe og eventuelt efterjustere sålen. Sålerne er op til 1.000 kr. billigere end tilsvarende såler på markedet.

Med Formthotics får du:

 • Kontrol/opretning af øget pronation (for stor indaddrejning / platfod)
 • Støtte af foden ved øget supination (for stor udaddrejning / høj svangbue)
 • God svangstøtte
 • Minimalt skrid af foden i skoen
 • Optimal stødabsorbering
 • Øget komfort
 • Mindre træthed i fod, læg og muskler
 • Mulighed for hurtigere genoptræning efter skader

Formthotics bruges med succes til behandling af problemer med fødder og ben som f.eks. skinnebenssmerter (“shin splints”), hælspore, svangsene irritation (fascitis plantaris), nedsunken forfod, sovende fødder eller snurren i fødderne ved løb og cykling. Formthotics såler har med stor succes afhjulpet hælsmerter, knæsmerter, hoftesmerter og akillesseneproblemer. Yderligere kan indlægssåler være medvirkende til at afhjælpe lændesmerter (low back pain).

Formthotics tilpasses og formes efter din særlige fodform og problemstilling. Formthotics indlægssåler kan løbende tilrettes og optimeres.

Formthotics er udviklet af Sportsmedicinske Specialister, og har til formal optimere der dine underekstremiteters funktioner herunder, fødder/ankler, knæ og hofte alignment.

Korrektion med Formthotics såler giver dig et balanceret og stabilt fundament til resten af kroppen. Dette qua at sålerne optimere dit fodrul hvilket forplantes hele vejen op igennem din krop under fysisk aktivitet.

Hvordan virker Formthotics på dine fødder?

Formthotics såler er såkaldte “dynamiske såler”. Dette betyder at de tillader fodens knogler (26 stk) at bevæge sig og ikke bliver “fikseret i en stiv sål. På trods af sålens dynamik giver Formthotics såler optimal støtte til foden, hvor vægt og tryk fordeles jævnt. Dette giver god komfort samt mindsker træthed og udmattelse i fødderne.

Formthotics indlægssåler guider fodens bevægelse i den optimale retning, og stimulerer til muskelaktivitet i fødder og underben. Idrætsudøvere som har benyttet individuelt tilpassede Formthotics-såler giver feedback om forbedret balance, god kontakt med underlaget, fantastisk komfort samt betydelig nedsat træthed i fødderne.

Formthotics optimere alle typer og modeller af sports-, fritids- og hverdagssko. Formthotics giver dig en individuel tilpasset sportssål og et effektivt stødabsorberende materiale til en fornuftig pris.
Formthotics indlægssåler kan let flyttes fra en sko til en anden uden yderligere tilpasning, såfremt det er samme skotype. Sålerne laves i mange varianter og kan derfor tilpasses de fleste sko. Hverdagsskoen, stiletter, fodboldstøvler, håndbold sko, badminton sko, basketball støvlen, cykle skoen med flere.

PRISER
Pris (inkl. konsultationtids)
1 par FormThotics indlægssåler800 kr.
1 par ekstra formThotics indlægssåler700 kr. (prisen er kun gældende hvis de laves under samme konsultation